Wednesday, December 24, 2008

Jazz open podium for vocalist, in De Badcuyp, Amsterdam, Start January 6th 2009




Perbericht voor eerste sessie 2009
Er gaat vanaf 6 januari 2009 een nieuwe Vocal Session van start in de Badcuyp in Amsterdam. Elke dinsdag kunnen zangers en zangeressen terecht om te zingen met een professionele begeleiding o.l.v Mark Zandveld, al jarenlang de bassist van Deborah J. Carter. Deze welbekende Amerikaanse zangeres zal dan ook de de eerste sessie openen.

De Session is voor jazz-zangeressen en zangers, van professioneel en conservatoriumstudent tot de serieuze amateur. Jazz vatten we ruim op, met ruimte voor uitstapjes richting singer/songwriter repertoire, latin, blues, soul en pop.

De bedoeling is een podium te creƫren waar deze vocalisten hun eigen plek hebben zonder te moeten aansluiten achter een rij instrumentale solisten. De Badcuyp is langzamerhand tot een steeds belangrijker jazzpodium aan uitgroeien, en is met haar faciliteiten, vriendelijke sfeer, en goede naam in Amsterdam daar zeer geschikt voor. Het mag ook best een gezellig ontmoetingspunt worden voor musici en liefhebbers. En je kan er ook prima een hapje eten vooraf.

Wekelijks zal de begeleidingsgroep met een, voor elke sessie andere, vocalist(e) een korte eerste set spelen, waarna het podium en de musici beschikbaar zijn voor andere vocalisten.

Locatie: De Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10, 1073 CM Amsterdam, Tel: 020-675 96 69
Tijden: Elke dinsdagavond van 21:00 tot 24:00

Website: www.badcuyp.nl

6-jan
Deborah Carter vocals
Coen Molenaar piano
Enrique Firpi drums
Mark Zandveld bas

13-jan
Marleen van Emmerik vocals
Coen Molenaar piano
Enrique Firpi drums
Mark Zandveld bas

20-jan
Paul van Kessel vocals
Folkert Oosterbeek piano
Enrique Firpi drums
Mark Zandveld bas

27-jan
Dennis Kivit vocals
Coen Molenaar piano
Enrique Firpi drums
Mark Zandveld bas